Blogs

De juiste vraagprijs

De kunst van de juiste vraagprijs

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam concludeerden dat op de Amsterdamse huizenmarkt voor woningen met een ronde vraagprijs meer werd betaald. Hoe zit dat? 

Makelaars zijn vaak geneigd om woningen 'psychologisch' te prijzen, net zoals in de winkel, met vraagprijzen die net onder een mooi rond getal liggen. Je vraagt bijvoorbeeld € 399.000,- voor een woning in plaats van € 400.000,--. Is het inderdaad beter om een woning psychologisch te prijzen? De onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam concludeerden dat het in een verkopersmarkt níet verstandig is. In een verkopersmarkt, waar het voorkomt dat er boven de vraagprijs wordt geboden, is het beter om een ronde vraagprijs te hanteren van bijvoorbeeld € 400.000,--.  

In de Amsterdamse huizenmarkt werden woning die met een ronde vraagprijs werden aangeboden, voor gemiddeld € 2099,-- meer verkocht dan woningen met een niet-ronde vraagprijs. De moeite waar dus om goed over de vraagprijs na te denken! 

Ook Funda deed onderzoek naar vraagprijzen en zij analyseerden 84.000 koopwoningen uit het eerste kwartaal van 2019. Zij kwamen tot de conclusie dat 41,5% van de woningen een psychologische vraagprijs hanteerde. Én dat deze woningen gemiddeld 15% minder paginaweergaven en 20% minder contactaanvragen hadden dan woningen met een ronde prijsstelling. 

Funda concludeert dat het erop lijkt dat psychologisch prijzen een negatief effect kan hebben.

Benieuwd wat jouw woning waard is en welke vraagprijs wij voor jouw woning zouden hanteren? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek! 

Bron: Universiteit van Amsterdam, Funda

 

 

 

De juiste vraagprijs Terug naar overzicht